Wie zijn we
Arop is een maatwerkbedrijf te Wilrijk, dat werk verschaft aan 260 werknemers met een arbeidsbeperking, omkaderd door 45 mensen. Arop is een maatwerkbedrijf in twee richtingen: enerzijds verschaffen we werk op maat van de capaciteiten van onze werknemers, anderzijds leveren we diensten op maat van de behoeftes van de klant.
De vestiging van onze beschutte werkplaats in Wilrijk, beschikt over 8.500 m² gemoderniseerde werkplaatsen: een machinepark, opslagplaatsen en kantoren + 2.000 m² gekoelde ruimte voor opslag en verpakking, maar ook de verwerking van open- en gesloten voeding.
Ondernemingen die hun productie of een deel daarvan willen uitgeven, kunnen hiervoor bij ons terecht.
Meet the Team
Guy De Boeck
Co-CEO / Productie & Stafdiensten Directeur
Luc Jannes
Co-CEO / Personeelsdirecteur
Luc Schuit
Co-CEO / Commercieel Directeur
Martine Brosius
Wouter Fret
QA
Peter Buelens
Bert Berteloot
Boekhouding
Carina Joris
Farhan Omar
Ines Smet
Sociale dienst
Veerle Van der Goten
Bart Debrueck
Raf Van Linden
Julie Vandenberghe
Natalie Beckaert
Productiebureau
Historiek
Op 25 oktober 1961 richtten Dr. Rene Smeyers, Mr. Michel Verwulgen, Mr Theo De Cuyper, Mr Leo Vandeputte de vzw Sociale Rehabilitatiestichting op.
Volledig onafhankelijk van een confessionele of politieke groepering of instelling, hadden deze mensen een ideaal: ze trokken zich het lot aan van een achtergestelde groep mensen met een handicap.
Hieruit voortvloeiend werd in oktober 1965 de Beschutte Werkplaats AROP opgestart.
AROP staat voor ARbeids-OPleiding. Sinds de oprichting is het doel: mensen met een beperking de mogelijkheid bieden om werkervaring op te doen en doorgroeimogelijkheden te bieden naar het normale arbeidscircuit.
AROP begon haar activiteiten met één valide en zeven mindervalide personen in een huurhuis te Borgerhout. Het begin kapitaal bedroeg 300.000 geleende Belgische frank.
Enkele hoogtepunten
In 1970 werd een oud industrieel gebouw van 2300 m² aangekocht. De opeenvolgende verbouwingen in 1982 en 1987 verdrievoudigden onze oppervlakte.
Samen met de verwerving in 1979 van een tweede vestiging in Wommelgem bedroeg de totale oppervlakte reeds 7 maal meer. In 1992 werd een derde werkplaats met een oppervlakte van 4000 m² in gebruik genomen.
De laatste verbouwingen van de werkplaats in Borgerhout dateren van 1995 en brachten de totale oppervlakte op 22.000 m² terreinoppervlakte.
Deze uitbreidingen waren enkel mogelijk door de gestadige groei in opdrachten die het personeelsaantal deed stijgen. Hierdoor ontstond er plaatsgebrek. In 1995 was het personeelsbestand gegroeid tot meer dan 300 personen met een handicap.