Feestelijke inhuldiging van Arop’s nieuwe vestiging

Wilrijk, 2 oktober 2014 – Arop heeft de opening van haar nieuwe vestiging kunnen vieren samen met haar stakeholders. Naast de Raad van Bestuur, klanten, leveranciers, afgevaardigden van diverse overheidsdiensten, interne en externe medewerkers mocht Arop ook rekenen op de aanwezigheid van onze Schepen van Onderwijs en Rechtszaken, Claude Marinower.

Arop werkte vanuit diverse locaties, maar zag meer voordeel om deze te centraliseren naar één grote vestiging gelegen aan de Dynamicalaan te Wilrijk. Deze is gelegen vlakbij diverse belangrijke klanten en op een boogscheut van de A12 as Antwerpen- Brussel.

Dankzij de steun van de stakeholders kon deze worden geklaard zonder hinder in onze productieplanning. Arop beschikt nu over 8.500 m² gemoderniseerde werkplaatsen waaronder het machinepark, opslagplaatsen en kantoren + 2.000 m² gekoelde ruimte voor opslag en verpakking/ verwerking van open en gesloten voeding.

Tijdens deze feestelijke gelegenheid kregen de genodigden een geanimeerde rondleiding doorheen het hele bedrijf, in volle actie. Zo kon men een duidelijk beeld schetsen hoe Arop, als beschutte werkplaats, een meerwaarde kan leveren aan de reguliere industrie, zonder het belangrijke sociale aspect- dat een beschutte werkplaats kenmerkt -uit het oog te verliezen. Dit werd nogmaals benadrukt met de boodschap “your noise is our voice”.

Als kers op de taart kon Arop op het einde van deze rondleiding trots haar eigen merk inatura voorstellen- een natuur gelieerde wellness- productie waaronder het alom gekende “kersenpitje” Hierop werken 40 doelgroep-medewerkers (zoals wij ze noemen) die dankzij hun talenten en écht én eigen product creëren. Ze krijgen zo een kans om te deel te nemen in de samenleving.

Over ons bedrijf

Beschutte werkplaats Arop werd opgericht in 1965 en telt vandaag 219 werknemers met een arbeidsbeperking, die omkaderd worden door 35 mensen. Arop had werkplaatsen in Borgerhout, Wommelgem en Wilrijk, en consolideerde deze onlangs in één grote vestiging aan de Dynamicalaan te Wilrijk. Daarnaast heeft Arop eind 2012 de firma inatura overgenomen. Dit bedrijf produceert, nu al 16 jaar, naast het ‘Kersenpitje’ enkele andere inatura- merken welke worden verspreid over heel Europa en enkele landen daarbuiten.