Arop maatwerk maakt doe-het-zelfcocktails voor op het vliegtuig!

Het Wilrijkse maatwerkbedrijf Arop maakt cocktails die passagiers op een vliegtuig zelf kunnen samenstellen. Norwegian Airlines en twee andere vliegtuigmaatschappijen zijn klant. De cocktails zijn bedacht door het Antwerps-Nederlandse bedrijf MiniBarBox.

Arop is een maatwerkbedrijf dat 250 mensen met een arbeidshandicap tewerkstelt. In veel gevallen gaat het om mensen met een mentale of fysieke beperking.

“Wij zijn het enige maatwerkbedrijf in België dat de toestemming heeft om producten te maken voor de luchtvaart”, zegt Luc Schuit, marketingverantwoordelijke van Arop.

“Sinds kort maken we doosjes met onderdelen voor cocktails. De passagier kan tijdens de vlucht zo’n doosje bestellen. Met de ingrediënten in dat doosje kan hij zijn eigen drankje maken. We krijgen nu al bestellingen van vijfduizend à twintigduizend stuks per keer. Tegen eind dit jaar willen we gedurende drie dagen per week zo’n zesduizend dozen per dag maken. De cocktails zijn dus een belangrijke bron van inkomsten.” Het concept van de doe-het-zelfcocktail werd bedacht door het Antwerps-Nederlandse bedrijf MiniBarBox.

Doe-het-zelfcocktails voor op het vliegtuig!